2018. április 23., hétfő

Erdei gyümölcsös sajttorta

Hozzávalók :

  • 1 csomag, Győri zabfalatok, ezt morzsára törjük!
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
Töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone / natúr krémsajt
  • kb. 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 20 -25 dkg cukor ízlés szerint
  • 1 ek. /evőkanál/kukorica keményítő
  • 2 db egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. (evőkanál)tejf öl
  • fél /1 citrom reszelt héja
Elkészítése :

A fagyasztott gyümölcsöt egy lábasba téve, 5-8 dkg cukorral megszórva főzzük lassú lángon 15 percig.
Az összetört kekszet, a megolvasztott vajat, és a mézet összeturmixoljuk, majd beletesszük a sütőpapírral kibélelt, kerek tortaformába.
A krémsajtot a 2 db tojással, a vaníliás cukorral, és a keményítővel egy tálba összekeverjük, beletesszük a tejfölt, és a megmaradt cukrot is, majd kézi habverővel jól eldolgozzuk.
A  mascarponés töltelék felét a kekszmorzsával bélelt formára simítjuk a felfőzött gyümölcs kb: egynegyedét rárakjuk.
A mascarponés krém másik felét is rárakjuk, és a tetejét simára egyengetjük. 
150 Celsius fokra előmelegített sütőben kb : 40-45 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva, tetejét  még a megmaradt gyümölccsel tálaljuk.

A recept a Konyhasziget nevű újságban volt, ez már ős régi..
Valamit bűvészkedtek a képpel vagy nem is mascarponéből van :) Mivel amilyen nekem lett, és ami az újságban van nem hasonlítanak egymásra. Végül is mindegy mert nagyon finom lett !