- 25 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- kb :10 dkg dió /ezt és aprítom nem darálom
Elkészítése :
A sütőporral és sóval elkevert lisztbe belemorzsoljuk a puha vajat.
Ezután hozzáadjuk belekeverjük a többi hozzávalót, majd jól összedolgozzuk.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy órát a hűtőben pihentetjük. Így jól tudunk vele dolgozni
Nyújtsuk ki a tésztát a tepsi méretének megfelelően kb. 20-32 cm nekem. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit.
- Megszórjuk az alsó tésztát darált dióval /a töltelék tetejére is lehet szórni, erre tesszük az őrölt fahéjjal, porcukorral összekevert, és levétől kinyomkodott reszelt almát.
- Befedjük a kinyújtott tészta másik felével./Nekem most nem lett elég valahogy, ezért rácsosra készítettem.
- A nyújtott tésztából srégen csíkokat vágtam, majd ezzel fedtem be a tetejét.
- Majd tojássárgájával kenjük meg.
- Előmelegített sütőben 180-190 fokon légkeverésen megsütjük. Sütési idő Kb : 40-50 perc
- Mikor kihűlt a tészta, porcukorral megszórjuk majd kockára vágva tálaljuk.
- Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése